Iz nacionalnih parkova
i parkova prirode u Hrvatskoj
u proteklih 19 godina uklonjeno
je preko 15 000 auto olupina
U akcijama je sudjelovalo
500 profesionalaca, 50 tvrtki
35 medijskih kuća
i 200 volontera.

Poštari i vijesti

dopisnica za 10.000 vijesti
dopisnica za 10.000 vijesti
Ne bacajte smeće u okoliš_poštari vas vide
Ne bacajte smeće u okoliš_poštari vas vide

Oni rijetki posjetitelji web stranice "zelene stope" s pravom se pitaju zašto već mjesecima nema novih sadržaja. Trojanski konj se udomaćio i mirno pase. Na prvi pogled, sasvim bezazlena situacija u kojoj se svi možemo opustiti. Misteriozni, zapravo fatalni, trgovački sporazum TTIP je navodno odbijen i globalisti su odustali. To je prva greška iz koje ćemo izvesti prvo pravilo:

1. "Globalisti" nikada ne odustaju!!!

Zato i jesu globalisti, uvjereni da je sve njihovo, i sve je samo za njih!
Ova velika slova variraju i stalno mijenjaju oblik i broj (CETA, EFTA, SOFA, TAFTA, FTAA, GATS, TISA. ....) a poruka je uvijek ista i još gora! Njihov poštar ne zvoni dva puta, on zvoni svaki dan - neprestano! Jednom ćete otvoriti vrata svoje kuće koja će tad preći u vlasništvo "globalista". Zašto? Globalisti su neizmjerno bogati i ne treba im vaša skromna kuća?! I jedno i drugo je točno, ali će je uzeti samo zato - da vi nemate ništa! Iz ovoga ćemo izvesti drugo pravilo:

2. "Globalisti" ne mogu imati sve, ako vi bilo što posjedujete!  

To se odnosi jednako na sve materijalno, duhovno, kulturno, tradicionalno, lijepo, mudro...
Zato ćemo stati kod drugog pravila i ostaviti vremena da svi skupa razmislimo.

Vratit ćemo se poštarima koji, otkad znamo za sebe, donose nekakve vijesti. Kakve god bile te vijesti, dobre ili loše - neko ih mora donijeti. Dugo vremena su ih donosili samo poštari, nekad su to bili glasnici na konju ili bez njega, sad su se pojavili masovni mediji, internet i ko zna šta nas još čeka? Ugradit će vam nekakav prijemnik i jednostavno javiti što i kako trebate učiniti...

E, sad nećemo ni o tome! Nego ćemo se vratiti našim normalnim poštarima.

Otkako "zelene stope" čiste okoliš, poštari su uvijek surađivali i čistili sa nama. Moguće zato što je naš član Miljenko - poštar! Ili zato što, za razliku od mnogih ljudi u gradovima, poštari uspjevaju vidjeti okoliš. Gledaju ga svaki dan. Takva im je priroda posla. Vide sve više smeća oko nas. Taman se jedno očisti, a eto drugog, novog - ima ga još više! A znate li zašto? Smeće se ne baca. Smeće se proizvodi, svaki dan, sve više! Smeće stoji na tezgama trgovina, prodaje se za novce, uzima na kredit... Smeće je proizvod našeg odnosa prema okolišu - i prema sebi! Treba samo sačekati neko vrijeme.

Nećemo sad ni o tome.

Pošta je odštampala dopisnicu sa kojom će svi poštari javljati o pronađenom smeću. 10.000 dopisnica! Ne vjerujem da će biti dosta, ali može pomoći. Dopisnicu mogu kupiti svi (marka ne treba) i javiti za njima znano smeće. Teško je reći da li će to biti dobre ili loše vijesti? Ima raznih vrsta smeća i ne čisti se sve s metlom... Evo, recimo, ti "globalisti"!?