Iz nacionalnih parkova
i parkova prirode u Hrvatskoj
u proteklih 19 godina uklonjeno
je preko 15 000 auto olupina
U akcijama je sudjelovalo
500 profesionalaca, 50 tvrtki
35 medijskih kuća
i 200 volontera.

Lijepe naše olupine

Klik za Hrvatsku_nagrađeni autori
Klik za Hrvatsku_nagrađeni autori
Svi se mi možemo slikati
Svi se mi možemo slikati
Osmijeh za početak suradnje
Osmijeh za početak suradnje

Klik za bolju Hrvatsku

“Klik za bolju Hrvatsku“ ime je natječaja koji je u studenom organizirao Ured zastupnika u Europskom parlamentu Tonina Picule. Prijaviti se mogao bilo tko, a zadatak je bio pokazati Europi što građane Hrvatske smeta, a što ih usrećuje.
Zadatak je bio i fotografirati ili snimiti neki motiv svakodnevice koji bi željeli gledati više ili manje u svojoj domovini, a žiri je pod vodstvom poznatog umjetnika Radislava Jovanova Gonza odabrao 50 najboljih radova za finale. Ostali članovi žirija bili su: zastupnik Tonino Picula, te njegovi asistenti Ana Laća, Andrea Orlić i Ivan Matić.
Nakon toga publika je glasovanjem (“lajkanjem”) na Facebooku odabrala 35 najboljih radova.
Autor jednog od nagrađenih videa je i naš Samoborac Romeo Ibrišević, kreator i glavni 'krivac' provođenja akcije 'Očistimo Hrvatsku od auto olupina – powered by Renault' tijekom koje je u deset godina uklonjeno iz prirode više od 15 tisuća olupina, a koje su završile na reciklažnom dvorištu tvrtke CIOS.
Autori nagrađenih radova posjetili su Europski parlament gdje su se susreli sa zastupnikom Toninom Piculom, obišli su povijesnu jezgru grada, katedralu Notre Dame de Strasbourg, a mnoge je najviše oduševio posjet Božićnom sajmu.
Pobjedničke video uratke i fotografije možete pogledati na stranici: www.facebook.com/PiculaTonino, a radovi će biti prikazani na javnoj izložbi 20. prosinca 2013. u Kući Europe u Zagrebu.
 

Ines Ibrišević