Iz nacionalnih parkova
i parkova prirode u Hrvatskoj
u proteklih 18 godina uklonjeno
je preko 15 000 auto olupina
U akcijama je sudjelovalo
500 profesionalaca, 50 tvrtki
35 medijskih kuća
i 200 volontera.

I ove godine zelenim stopama_Zadarski list

3000 guma i 50-tak olupina u kopu boksita_Zadarski list
3000 guma i 50-tak olupina u kopu boksita_Zadarski list
Vagon u vrtači kod Meje
Vagon u vrtači kod Meje

Nakon prijeđenih više od 150.000 kilometara, uklonjenih 14.000  automobilskih olupina zbrinut je otpad s mnogih hrvatskih bisera prirode: otoka  Žirja, Velebita, jezera Butoniga, imotskih jezera, Samobora, podmorja u Sv. Mariji Magdaleni, rijeke Mirne,  zaljeva Vruje, kanjona Zrmanje, obale Save od Siska  do Zagreba, i ... zagrebačke Ilice

  ...U ovoj akciji korištena su  mnoga sredstva prijevoza kako bi se uklonile olupine s  nepristupačnih mjesta poput  helikoptera Hrvatske vojske,  helio balona, riječnog šlepera, podmornice, specijalnog vozila Unimog, Big Foot  vozila, vatrogasnog vozila,  traktora i kamiona. S obzirom da su sve ove akcije  spašavanja prirode bile izrazito skupe i ne bi bile moguće  bez angažmana mnogobrojnih pojedinaca i različitih civilnih skupina iz cijele naše  zemlje, postalo je očito kako  je problem prevelik i preozbiljan, ali i organizacijski  vrlo zahtjevan. Tako se i rodila ideja o osnivanju posebne udruge. Udruga "Zelene stope" osnovana je kako  bi se nastavilo promicati ideju  očuvanje prirode i okoliša  kao temeljnih vrijednosti  života društva, ali ovaj put i  uz potporu tijela državne  uprave zaduženih za zaštitu  okoliša.
...  Renault Nissan Hrvatska je u suradnji s Romeom Ibriševićem, inicijatorom akcije pod nazivom  "Očistimo Hrvatsku od olupina powered by RENAULT"  pokrenuo akciju koja je te  iste godine proglašena za najbolji komunikacijski projekt u  svijetu.

 

http://www.zadarskilist.hr/clanci/18022011/i-ove-godine--zelenim-stopama